maanantaina, elokuuta 29, 2011

Vapaapäivän herkuttelut

Lasagne on yksi minun herkkuruoistani ja siitä onkin tullut tehtyä jos jonkinmoisia versioita, ajattelinkin että teen tälläkertaa tonnikalalasangea hiukan taas erilaisella ohjeella, nyt ei onneksi tarvikse pelätä että juustokastike palaisi pohjaan. Tässäpä ohje jos joku haluaa kokeilla. :) Niin ja kannattaa kokeilla myös jälkkäriä. ;)

TONNIKALALASAGNE

tilkka öljyä
1 sipuli silppuna
2 prk tonnikalapaloja valutettuna
1 tlk tomaattimurskaa
2 isoa valkosipulinkynttä
suolaa
Santa Maria lime-pippuria
paprikajauhetta
(muita mausteita halutessasi)
50 g margariinia
0,5 dl vehnäjauhoja
4-5 dl maitoa
1 prk (300-350 g) juustokastiketta (tacohyllystä)
suolaa
150 g juustoraastetta
5-6 lasagnelevyä

Kuumenna öljy kattilassa, freesaa sipuli, lisää joukkoon tonnikalat, tomaattimurska, valkosipuli ja mausteet, anna kiehahtaa. Tarkista maku.

Sulata kattilassa margariini, lisää jauhot joukkoon, älä ruskista. Lisää maito, kiehauta, ei tarvitse keitellä. Mausta suolalla. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon purkillinen juustokastiketta.


ja sitten jälkkäri :) namskis


MINTTUSUKLAARAHKA

2,5dl Flora vispiä

1prk maustettua rahkaa (vanilja)

1 levy minttukrokantti suklaata

Valkosuklaata

Vaahdota Flora vispi ja sekoita joukkoon rahka. Sulata hieman reilu puolikas suklaalevystä ja lisää se muiden aineiden joukkoon jäähtyneenä. Murskaa loput suklaasta ja sekoita sekin muiden aineiden mukaan. Päälle valkosuklaasta lastuja.









2 kommenttia:

  1. Ooh ! Jälkkäri näyttää, ja kuulostaa todella hyvältä !
    Pitää varmaan joskus kokeilla, ja tarjota jollekin joka uskaltaa maistaa. Itse en ole suklaata syönyt pitkiin pitkiin aikoihin, ni ei tuonkaan takia voi sortua :'D

    VastaaPoista
  2. Ompa hyvän näköstä jälkkäriä:) Ja mahtavat 80- luvun asut!

    VastaaPoista