maanantaina, heinäkuuta 25, 2011

Melkein lasagnea mutta ei kuitenkaan.

Tein jokukerta tässä jotakin ruokaa millä ei ole nimeä, löysin ohjeen netistä ja se oli niin hyvää että vei kyllä kielen mennessään, se on vähän kuin lasangea mutta sinne ei tule lasangelevyjä vaan tilalle tulee kesäkurpitsan siivuja. Ajattelin pistää ohjetta tänne jakoon jos joku innostuisi sitä kokeilemaan, nimittäin on kyllä minun ehkä tällähetkellä yksi lempiruoistani :)Tänään on taas ihan pakko tehdä tätä.


Koosta riippuen pari/muutama kesäkurpitsa.

Jauhelihaseos:

Jauhelihaa n. 500g

2 sipulia

2 valkosipulinkynttä

1 prk tomaattipyrettä

suolaa

pippuria

basilikaa


Juustokastike:

n.2dl kermaa (enemmänkin saa kyllä laittaa :) )

Puolipakettia koskenlaskijajuustoa.

suolaa

pippuria


Pinnalle:

Juustoraastetta.


Viipaloidaan kesäkurpitsat 4mm paksuisiksi viipaleiksi. Uunipellille leivinpaperi jolle ripsutellaan hiukan suolaa, viipaleet siihen vieretysten, pinnallekin hiukan suolaa. Viipaleiden annetaan kuivahtaa/olla 200 asteisessa uunissa sen verran että kosteus haihtuu, ainakin sen verran aikaa ettei niistä nouse enää höyryä.Tällälailla kuivattamalla lopputulos on kiinteämpi eikä lillu vedessä. Sopiva annos viipaleita mediumkokoiseen vuokaan on n. 2 pellillistä.

Jauheliha ja sipuli ruskistetaan pannulla, maustetaan valkosipulilla, tomaattipyreellä, suolalla, pippurilla, basilikalla tai mitä kukin nyt haluaa laittaa. Ei tarvitse lisäillä nestettä, ettei lopputuloksesta tule liian vetistä, "kuivatuksesta" huolimatta vihanneksista irtoaa kosteutta.

Kerma kuumennetaan kattilassa, ja sen joukkoon sulatellaan koskenlaskija, Maustetaan. Kastike saa olla suht tanakkaa ainakin sitten vähän jäähtyneenä.

Kootaan kuin lasagne eli ladotaan vuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja ohuina luiroina juustokastiketta. Ylimmäksi kerros viipaleita ja sen päälle vielä loppu juustokastike ja juustoraastetta pinnalle. Väleihin voi valutella n. puolet juustokastikkeesta, loput päälle.

Paistetaan 200 C uunissa niin kauan että uunista tulee viettelevää tuoksua ja pinta on kauniin ruskea.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti